De Algemene Periodieke Keuring is de Nederlandse implementatie van de in Europese Unie wettelijk verplichte Autokeuring ter bevordering van de Verkeersveiligheid en ter bescherming van het Milieu .

Nieuwe auto’s die op Benzine rijden moeten (anno 2008) vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of Lpg (brandstof) rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Auto’s ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd, auto’s van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus 2 maanden langer. De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Met een ongeldige apk mag er niet met het voertuig worden gereden anders dan via de kortste weg naar het apk-station. Het voertuig moet dan gestald worden op privéterrein niet zichtbaar vanaf de openbare weg, en geschorst om niet te hoeven voldoen aan de apk-plicht. Zonder geldige apk of schorsing volgt automatisch een boete.

Wij verzorgen voor alle merken auto’s de APK keuringen of het nu benzine, diesels of amerikaanse auto’s zijn. Ons APK keuringsstation is natuurlijk volgens de RDW normen. Mogelijke reparaties kunnen uitgevoerd worden met nieuwe of mits voorradig gebruikte onderdelen. Uiteraard bellen wij u eerst om te overleggen met betrekking tot de reparaties, u weet dus precies wat er moet gebeuren en wat de kosten zijn. Een reparatie advies kan ten aller tijde afgegeven worden.

Het is mogelijk om telefonisch een afspraak te maken voor uw APK via het volgende telefoonnumer:
036 – 525 39 82.